30 sep: Konstnärssamtal, workshop och finissage!

Sista chansen att se utställningen Först var det mörkt som har pågått sedan i Juni och tar plats på flera platser i solparken. På programmet samma dag står också ett konstnärssamtal och en workshop. Fri entré till utställning och samtalet. Välkommen!

PROGRAM 30 SEPTEMBER:

14:00 – Möt konstnären Nisse Bergman som är en av konstnärerna i utställningen

Det blir ett samtal med Nils Claesson, som också är konstnär och aktiv i att visa konst i Solparken. Platsen är caféet i ETC Solpark.

Många av oss vet ingenting om vad som döljer sig i en datorburk. Men vad händer om en liten detalj i en dator blir jättetstor? Hur ska vi kunna förstå en värld där den stora kraften som ändrar våra liv i grunden är informationsteknologi? Nisse Bergman är dataprogrammeraren och spelutvecklaren som utbildade sig till konstnär på Konstfack och varifrån utexaminerades 2022.

10:00-14:00 – Workshop: Bovete – från odlingsfält till nudlar med Gunnel Pettersson

Gunnel Pettersson gör ätbar och växande konst och mathantverk av bovete. Bovetet blir bakverk, sobanudlar och gerillaodling på nya marker. Konst som inte innehåller gluten och som älskas av bin. Bovete är en gammal svensk gröda som växer på magra jordar. Just nu växer den i ETC Solpark. Är detta verkligen konst? Kom och smaka.

Workshopen är för dig som är hungrig, den börjar ute på fältet i Solparkens boveteåker och avslutas med gemensam matlagning. Bägge gångerna delar Gunnel sina recept för bakverk och matlagning. Vi förbereder lunchen genom att tillverkar soba – de japanska traditionella nudlarna och äter tillsammans. Kursen börjar med ett samtal i åkern om bovetet. Från ett kulturarv till att gerillaodla och för större arealer som en komponent i framtida livsmedelsförsörjning. Den 30 september är fokus på skörd av solparkens bovetefält och beredning av mjöl. Det blir också utbyten av recept för bakverk och matlagning. Vi förbereder lunchen genom att tillverkar soba – de japanska traditionella nudlarna och äter tillsammans. Workshopen leds av Gunnel Pettersson och du bokar här: https://etcsolpark.se/konstsommar/

Fri entré till utställning och konstnärssamtal

Visa alla