Konstfrämjandet Kraft (Sörmland)

2

Konstfrämjandet Kraft (Sörmland)

Aktuellt: Februari 2022

Nyheter

Decemberutflykt till Skogen kallar

Tillsammans med Naturskyddsföreningen åkte Konstfrämjandet Kraft på skogsutflykt till Julita, där vi introducerades till platsen och projektet Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap.

 • Pressrelease — Triennalen

  Västernorrland Sju män och tjugofem kvinnor. Det blev resultatet när curatorn för Triennalen, Björn Norberg gjort sitt urval av konstnärer som kommer att medverka i regionen genom tiderna största konstevenemang. Triennalens första öppning äger rum den 7 maj och kommer att presentera verk i en mängd olika material och tekniker – alla med anknytning till regionen.

  Läs mer
 • Hoten mot konsten är hot mot demokratin

  Konstfrämjandet Mattias Irving, Per Hasselberg och Paulina Sokolow skissar upp hotbilden och ger sina bästa tips.

  Läs mer
 • Kraft – Nytt distrikt i Sörmland korsar konst med nätverkande och hållbarhet

  Kraft – Nytt distrikt i Sörmland korsar konst med nätverkande och hållbarhet — Intervju med ordförande Hanna Stahle. Välkomna! Ert distrikt spänner över hela regionen Sörmland med platser som Katrineholm, Nyköping, Gnesta, Eskilstuna och Trosa. På vilket sätt skiljer sig Kraft från Sörmlandsdistriktet?

  Läs mer
 • Martin Stråhle / ”-alla är sjuka”

  Värmland

  Läs mer
 • Stort intresse för Triennalen

  Konstfrämjandet Med en dryg vecka kvar till sista datum för intresseanmälan till Triennalen (13.2) har intresset visat sig stort och många har frågor kring det nya upplägget. Konstfrämjandet och curatorn Björn Norberg fortsätter gärna att svara på frågor. Här kommer några exempel som kan vara värda att dela.

  Läs mer
 • Utställning: Daniel Wiklund

  Bergslagen Daniel Wiklunds oljemålerier vill inte så lätt låta sig placeras inom någon specifik kategori av bilder. De kan nästan beskrivas som en slags metabilder, en intuitiv lek med vad bilder gör inom sig själva, med varandra och i oss som betraktare.

  Läs mer